
Ceaiurile cu gheață și limonadele sunt cele mai bune alegeri, mai ales în zilele fierbinți de vară. Sunt băuturi sănătoase care te răcoresc și te hidratează. Le poți prepara cu ușurință acasă. Nu uita să adaugi miere!
Sunt foarte multe opțiuni dintre care să alegi, începând cu tipul de ceai care servește ca bază pentru ceaiul cu gheață, apoi plantele și fructele care merg cel mai bine cu acel ceai. Indiferent de tipul de ceai, alege să-l îndulcești cu miere, cea mai sănătoasă opțiune.
În continuare poți experimenta și mai mult, adăugând puțin alcool sau chiar bicarbonat de sodiu pentru reduce gustul amărui al unor plante.
Ceaiul negru cu gheață
Ceaiul negru este o alegere clasică pentru un ceai cu gheață, care merge bine cu fructe dulci sau acrișoare, dar și cu multe plante. El conține cafeină, dar este mai gustos și mai sănătos decât cafeaua, iar mierea conținută are efect energizant și revigorant.
Se poate combina cu o cantitate egală de limonadă, sau se poate adăuga mentă, hibiscus, și multe alte ingrediente, inclusiv alcool. Foarte populare pentru ceaiul negru cu gheață sunt combinațiile cu fructe precum pepene, fructe de pădure, citrice sau scorțișoară.
Ceaiul verde cu gheață
Ceaiul verde cu gheață are o aromă mai proaspătă de plante și se poate combina cu lămâie, mentă, ghimbir, busuioc, și orice fructe acrișoare. Și el conține cofeină, dar este foarte sănătos, ajutând la slăbit și la prevenirea bolilor de inimă.
Ceaiul verde are nevoie să fie mai bine îndulcit ca să fie cât mai gustos, dar asta nu e nicio problemă dacă folosești miere naturală.
Ceaiul alb cu gheață
Ceaiul alb este mai subtil decât cel negru și cel verde, având mai multă dulceață și un gust floral și fructat. Ceaiul este și foarte sănătos, având un conținut bogat de antioxidanți, care ajută la reducerea riscului de apariție a numeroase boli.
Ceaiul alb ajută la accentuarea gustului fructelor și plantelor. De aceea se combină foarte bine cu piersici, mango, rodie, citrice, mere, mentă și apă minerală carbogazoasă. El are deja un gust dulceag, așa că nu e nevoie să adaugi decât foarte puțină miere, sau chiar deloc.
Ceaiul de Hibiscus cu gheață
Ceaiurile de plante sunt prin natura lor gustoase și sănătoase, fără să conțină cafeină. Ceaiul de Hibiscus este foarte aromat, dar și foarte plăcut vizual. Are o culoare roșu intens, un gust asemănător merișoarelor, este interesant de servit prietenilor cu orice ocazie și este foarte bun pentru sistemul imunitar.
În același timp dulce și acrișor, ceaiul de Hibiscus poate fi combinat cu lime, portocale, fructe de pădure, ananas, rodie, mentă sau ghimbir, și neapărat miere.
Ceaiul de mușețel cu gheață
Mușețelul are acel efect calmant și relaxant binecunoscut, chiar și în varianta cu gheață. Cel mai bine se combină cu mentă și ghimbir, îndulcit cu miere.
Deasemenea, se poate adăuga busuioc, lemongrass, citrice, căpșuni, zmeură, ananas, mere sau pepene. Mierea nu trebuie să lipsească din nicio versiune de ceai de mușețel.
Ceaiul de mentă cu gheață
Menta are avantajul aromei sale răcoritoare, care se poate combina cu aproape orice. Proaspătă sau uscată, menta are efect răcoritor instant, ajutând la digestie, având efect energizant și stimulator, dar și de creare a bunei dispoziții.
Cele mai populare combinații includ lămîie, lime și uneori grapefruit. Acestea îi accentuează prospețimea și se adaugă la efectul de răcorire. Mixuri mai desebite se pot face folosind castravete, pepene verde sau galben, fructe de pădure, busuioc. Mierea îi completează perfect gustul și îi reduce din gustul picant.