Vizită la Oaza Taină Vie

Vizita la Oaza Taină Vie este invitația noastră de a vedea produsele Taină Vie autentice, naturale, care provin de la stupii proprii și multe alte experiențe noi dedicate gustului pregătite de producătorii locali și de a vă reconecta cu natura. În orice anotimp Oaza îmbracă altă haină și procesele fascinante ale naturii sunt mereu altele.

Vă puteți programa vizita cu minim 3 zile înainte, iar noi vă vom primi cu familie, prieteni sau colegi pentru a descoperi tainele produselor locale.

Când vreți să treceți pe la noi dați un semn Oanei, partea gingașă a Oazei, cea care știe povești, rețete și multe secrete sănătoase. Programarea vizitei se poate face pe mail, la contact@tainavie.ro, sau telefonic: +40 720 008 842.

Oaza Taină Vie

EVENIMENTE CORPORATE

Oaza Taină Vie poate găzdui evenimente cu aproximativ 100 de persoane.

MELANJ DE VOIE BUNĂ ȘI ACTIVITĂȚI
La cerere, tururile ghidate pot fi continuate de activități creative și relaxante
pentru a potența experiența în natură:

Vizita de vară

Oaza Taină Vie se află la marginea pădurii Bârnova, la umbra copacilor măreți și este refugiul perfect pentru cei dornici să respire aer curat, proaspăt și tare de pădure, să vadă miracolul naturii, să audă zumzetul liniștitor al harnicelor albine și să se bucure de Taina Vie a mierii noastre sau de alte bunătăți ale producătorilor locali.

Aici te reconectezi cu natura, deguşti din produse locale și te relaxezi din plin. Primii pași ne conduc printre plantele melifere și copacii care completează peisajul mirific al Oazei.

Cu atentie și delicatețe ridicăm primul capac de la un stup pentru a descoperi cu toții albinele lucrătoare, doici sau cercetașe. Urmează să descoperim ordinea internă a stupului: rame cu miere, rame cu puiet, rame cu păstură, observăm trântorii și matca. Astfel iau naștere mici povestiri și discuții din folclorul apicol. La final este binevenită și o degustare de bunătăți Taina Vie.

Vizita de toamnă

Toamna de vis in pădurile Bârnovei.

Culorile sunt calde, miresmele amețitoare și aerul mai rece. Încă mai avem un trifoi înflorit iar albinele sunt dornice să mai găsească nectar prin lavande înflorite a doua oară în grădini sau flori pe dealuri. În timpul vizitelor de toamnă explicăm oaspeților despre munca albinelor și ne bucurăm împreună de bunătăți locale.

La întoarcere degustăm și polen crud, dezbatem ce am observat, împartășim impresii și răspundem la întrebări.

Vizita de iarnă

Vizita de iarnă începe de la punctul de ambalare a mierii, cu o băutură caldă, prezentarea sortimentelor de miere, degustări de produse locale și povești despre albine, stupi și tradiții.

Oaza Taină Vie te așteaptă cu peisajul fascinant din Bârnova, cu stupii acoperiți cu zăpadă din plin. După cum se știe, familia de albine nu hibernează în timpul iernii. Strânsă în ghemul de iernare, ea își continuă activitatea producând căldura necesară menținerii vieții. În unele situații, începând din luna ianuarie sau chiar din decembrie, familia de albine crește puiet in spațiul limitat de dimensiunile ghemului.

Pentru această activitate, albinelor le sunt necesare rezerve suficiente de hrană atât în forma rezervelor interne – corpul gras, bine dezvoltat prin alimentație abundentă în timpul toamnei, cât și rezerve de miere și păstură în cuib.

Vizita de primăvară

Primăvara vine cu un suflu nou. Pe lângă activitățile specifice fiecărei vizite, vom descoperi împreună florile, plantele și copacii meliferi specifici primăverii: păpădia, salcâmul, rapița, și degustarea marca Oaza Taină Vie.

Programează o vizită

Coșul meu
Autentificare

Nu ai încă un cont?