Simbolistica & Sens

Taină Vie cu bucurie

100-Naturala.png

100% Naturală

Mierea din stupina Bio Taina Vie este certificată ecologic, păstrând toate calitățile sale intacte.

Indulcitor-Sanatos.png

Gustare Sănătoasă

Mierea poate fi utilizată ca energizant dulce, ȋn tratamentele naturiste pentru ȋmbunătăţirea sănătăţii sau poate îndulci diverse rețete, inclusiv băuturi.

Izvor-de-Frumusete-.png

Izvor de Frumusețe

Cunoscută pentru calitățile antiseptice și hidratante, mierea este un ingredient cheie în cosmeticele naturale.

Produse apicole autentice

Când vorbim despre miere de albine, vorbim despre autentic și nemuritor. Noi am conservat tradiția și respectul față de acest produs plin de har și am dezvoltat la fermă noastră nu doar un centru de produse apicole tradiționale, ci și un izvor de sănătate, mierea noastră fiind în totalitate produsul albinelor, fără adaosuri de nici un fel.

Mierea noastră simbolizează mărturia prezentă a apiculturii tradiționale din cele mai timpurii vremuri, a sfaturilor străvechi trecute prin generații, dar și a bucuriei de a trăi într-un mod armonios cu natura.

Cum a luat naștere Taină Vie

Un loc ce a înflorit din dragoste pentru tradiție și familie.

Încă din copilărie, bunicii noștri ne-au dezvăluit din tainele stupăritului și ne-au transmis preocuparea pentru apicultură, dezvoltând astfel fermă apicolă “Taină Vie” în Bârnova, Județul Iași.

Cu blândețe și răbdare ne-au explicat ce înseamnă viața într-un stup și cât de bine sunt organizate albinele. Am degustat împreună din faguri și am învățat despre proprietățile mierii. Amprenta tradiției și a lucrului bine făcut se face simțită în fiecare din acțiunile noastre.

Astăzi transmitem și noi mai departe ce am învățat și ne bucurăm de faptul că ferma apicolă “Taină Vie” are la origini familia. Împărtășim dragostea față de natură și de oameni prin produsele noastre apicole.

Taină Vie & Cucuteni

Întreaga simbolistică Taină Vie are la bază cultura şi civilizaţia cucuteniană. Fiecare sortiment din mierea noastră, fiecare produs apicol Taină Vie este o reprezentare unică a simbolurilor cucuteniene.

Cercetătoarea britanică Eva Crane a fost pasionată de studierea apiculturii din diferite colţuri ale lumii. Ea a descoperit pe un vas cucutenian, datat 6000-5000 Î.C., forma în relief a reginei albină. Aceasta reprezintă dovada evidentă că oamenii acelor timpuri se ocupau cu creşterea albinelor, depozitând mierea în vase din ceramică de Cucuteni.

Acesta este şi motivul care ne-a determinat să deschidem o secţiune nouă, dedicată Ceramicii de Cucuteni. 

Obiectele prezentate de noi sunt creaţia originală a artistului plastic Ionela Mihuleac, născută în Comuna Cucuteni, judeţul Iaşi.

Oaza Taină Vie

EVENIMENTE CORPORATE

Oaza Taină Vie poate găzdui evenimente cu aproximativ 100 de persoane.

MELANJ DE VOIE BUNĂ ȘI ACTIVITĂȚI
La cerere, tururile ghidate pot fi continuate de activități creative și relaxante
pentru a potența experiența în natură:

Oaza Taină Vie

Oaza Taină Vie aduce împreună iubitorii de natură și a unui stil de viață sănătos prin degustări de produse locale, turele ghidate JooyRidez cu biciclete asistate electric, cafenea, stupina cu produse apicole certificate ecologic, Băcănia Vie cu o diversitate de produse ecologice locale și un spațiu recreativ generos de campare pentru glamping, corturi, rulote şi caravane.

STUPINA TAINĂ VIE

Stupina este locul unde albinele sunt actorii principali, iar noi culegem roadele lor și le îngrijim cu cea mai mare atenție.

GLAMPING & CAMPING

Completează experiența unei excursii cu prietenii în mijlocul naturii cu gradul ridicat de confort pe care corturile noastre de glamping le asigură.

TURE CU BICICLETA

Jooyridez este despre natură, despre aventură și despre descoperirea de locuri și oameni noi.

CAFENEA

În inima Oazei vei găsi un loc unde iubitorii de natură se întâlnesc să savureze produsele locale sau să se răcorească după o tură cu bicicleta în pădurea Bârnova.