Frumusețe cu miere

Folosește mierea pentru îngrijirea tenului și a pielii!

Dintre toate ingredientele din bucătărie, mierea este cea mai bună metodă naturală pentru îngrijirea tenului și a pielii, care tratează o gamă largă de probleme ale acestora.

Mierea naturală are calități vindecătoare, detoxifiante și antioxidante, care îți vor fi cu siguranță de ajutor pentru a avea o piele suplă, pentru a evita bronzarea, pentru a trata iritațiile, dar și pentru hidratarea profundă a pielii și deblocarea porilor. Într-un cuvânt, mierea naturală protejează pielea și îi conferă strălucire naturală.

Beneficiile mierii pentru îngrijirea pielii

1. Hidratează pielea
Mierea este un hidratant natural, care hrănește pielea în profunzime. Pentru persoanele cu pielea uscată, mierea este cel mai bun remediu natural. Prezența anumitor enzime în miere o ajută să pătrundă adânc în piele și să acționeze de la interior.

2. Exfoliază
Uneori, produsele cosmetice cu proprietăți exfoliante lasă pielea uscată și neuniformă, mai ales dacă pielea este foarte sensibilă. Și atunci, de c esă nu optezi pentru exfoliere naturală cu miere? Prezența acizilor organici din miere ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, lăsând-o curată, fină și cu un aspect îmbunătățit.

3. Îndepărtează bronzul
Bronzul de vară cauzează adesea roșeață și mâncărimi. Nu este o opțiune mai bună pentru tratarea acestor probleme decât să profiți de calitățile mierii. Cunoscută pentru proprietățile ei vindecătoare, mierea ajută la reducerea inflamației și repară țesuturile degradate.

4. Luptă cu acneea
Calitățile antibacteriene și antiinflamatorii ale mierii ajută la prevenirea acneei, îndepărtând excesul de sebum de pe suprafața pielii și conferind o strălucire naturală.

Cum folosim mierea pentru îngrijirea pielii

Mierea poate fi folosită pentru orice tip de piele, însă este esențial să cunoaștem tipul de piele pe care îl avem înainte de aplicarea altor ingrediente.

Mierea se poate aplica direct pe piele pentru rezultate eficiente, sau poate fi inclusă în numeroase rețete de măști naturale. Din această mare varietate, am ales câteva care te pot ajuta să-ți îmbunătățești aspectul general al pielii.

1. Miere +Turmeric
Unul dintre cele mai comune și eficiente remedii este amestecul de miere și turmeric. Remediul este foarte eficient pentru prevenirea urmelor de acnee. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de miere cu puțină pudră de turmeric într-un bol și apoi să aplici pe zonele afectate. Menține puțin apoi clătește.

2. Miere+Ou
Aceasta combinație este o mască hidrantă, care lasă pielea cu o strălucire naturală. Ai nevoie de un albuș de ou și o lingură de miere, pe care le amesteci într-un bol și apoi aplici ușor pe față. Menține 10-15 minute apoi clătește.

3. Miere+Ovăz
Un scrub natural perfect, pe care îl poți prepara cu ușurință acasă. El te va ajuta să exfoliezi celulele moarte ale pielii, dar și să controlezi semnele îmbătrânirii. Ia una-două linguri de fulgi de ovăz, adaugă miere cât cuprinde, amestecă și aplică pe față, frecând ușor. Menține 10 minute, apoi clătește cu apă caldă.

4. Miere+Ulei de cocos
Enzimele din miere ajută la curățarea pielii de la interior și previn dezvoltarea bacteriilor. Pentru acest remediu ai nevoie de o lingură de miere și două linguri de ulei de cocos. Amestecă până obții o consistență bună, aplică pe față și masează ușor, cu mișcări circulare. Apoi clătește cu apă călduță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *