Totul despre miere

Tipuri de Miere

Mierea de salcâm

Fină la gust, mierea de salcâm ne încântă prin claritate / limpezime și puritate. În combinație cu alte alimente, cafea sau ceaiuri, mierea de salcâm le îndulcește, fără a influența gustul. Este singurul tip de miere care nu cristalizează, fiind preferata copiilor.

Miere de tei

Cea mai puternică și cea mai plăcută aromă de miere Taina Vie, provine din unul din cele mai importante masive de tei din Romania, cuprinzând și localitatea de suflet care ne găzduiește stupina:  Bârnova, Iași. Mierea de tei are o aromă foarte puternică, este de culoare galben-aurie cu nuanțe verzui și are o textură ușor densă. Are proprietăți antiseptice și este recomandată persoanelor care suferă de stres și insomnie.

Mierea polifloră

La rândul său aromată și cu mult mai bogată și complexă, mierea polifloră împrumută din proprietățile terapeutice ale plantelor medicinale din zona noastră.

Fiecare sezon este diferit, ponderea plantelor se schimbă de la an la an. Mierea polifloră Taina Vie este unică de la un sezon apicol la celălalt. Vă invităm să gustați din cel mai bun sortiment de miere Taina Vie.

Mierea de rapiță

Galben-alb, culoarea florii, ne îmbie la degustarea tainică a mierii de rapiță care se caraterizează printr-o consistență aparte. Este o miere mai puțin dulce, cu un miros specific. Are proprietăți antibacteriene, ajută la scăderea colesterolului, ajută la regenerarea și menținerea elasticității pereților vasculari.

Mierea de floarea soarelui

Auriul mierii Taina Vie ne trimite și spre o altă sursă minunată de nectar a albinelor: floarea soarelui.

Asprimea frunzelor și a tulpinii contrastează cu dulceața nectarului din florile galbene, din care rezultă mierea ce ne ofera energia benefică a soarelui.

Mierea de mană

Miere de Mană

 Mierea de mană, denumită și miere de pădure, are ca surse de proveniență pădurile de foioase și de conifere. În funcție de arbore (stejar, tei, arțar, fag, frasin, brad sau molid) și culoarea mierii de mană diferă: roșiatică, înspre negru-brun, maronie sau înspre verde. Persoanele active, sportivii, tinerii consumă mierea de mană datorită proprietaților energizante și revitalizante.

Mierea de castan

Miere de Castan

Frumusețea florii de castan, se transpune în gustul plăcut și putin amărui al mierii.

Caracteristica mierii de castan este predominanța fructozei în raport cu glucoza, ceea ce conferă o fluiditate sporită.

Mierea de zmeură

Din delicatele flori de zmeură albinele își culeg nectarul, rezultând astfel o miere parfumată, cu arome specifice. Diferită de orice alt tip de miere, are o culoare rozalie și gust dulce, dar efervescent totodată. Datorită rarității sale, merită încercată ca atare și nu ca îndulcitor pentru băuturi.

Mierea de mentă

Miere de Mentă

 Verdele răcoritor și prospețimea permanentă este transmisă și Mierii Taina Vie prin fascinanta mentă. Mierea de mentă îmbină într-un mod glorios mentolul, esența puternică, cu dulceața specifică produsului. La rândul său mentolul, recunoscut ca fiind cea mai populară aromă din lume, influențează culoarea galbenă a mierii printr-un verde timid.

Mierea de păpădie

Mierea de păpădie este denumită și mierea de primăvară. În anotimul renașterii, la spartul bobocilor de floare, albinele își culeg nectarul și din papadii.

Prospețimea primăverii aduce galbenul și strălucirea soarelui în culoarea mierii.

MIEREA CU DELICII

Miere cu căpăceală

Căpăceala de albine reprezintă produsul apicol compus din miere, propolis, ceară și substanțe active. În stup albinele căpăcesc fiecare celulă din fagure cu un căpăcel alcătuit din straturi alternative de ceară și propolis. Înainte de a extrage mierea, tăiem aceste căpăcele cu un cuțit special, rezultând astfel renumita căpăceală.

Miere cu fagure

Mierea cu Fagure reprezintă o adevărată încântare pentru organism. Cam tot ce-i din Stup este și sănătos. La rândul său, mierea din interiorul fagurelui este un produs steril, iar ceara din care este construit fagurele conține o multitudine de substanțe benefice, cu un aport important în reglarea metabolismului, în creșterea imunității și în tonifiere.

Miere cu goji

“Fructul longevității”, Goji, în combinație cu mierea de salcâm este perfect pentru creșterea imunității, dar și pentru controlul apetitului.

Miere cu cătină

“Hrana zeilor”, cătina, a fost utilizată încă din cele mai vechi timpuri. Sursă extrem de importantă pentru vitaminele A și E, F, D2, K, P, foarte bogată în vitamina C, complexul vitaminic B, săruri minerale (calciu, fosfor, potasiu), uleiuri esențiale, beta carotene și proteine, mierea cu cătină imunizează, tonifică și energizează organismul nostru. De aceea se recomandă a fi consumata în prima parte a zilei.

Miere cu nuci

Nuca, fruct prin definiție tradițional românesc, își aduce tributul nutrițional și terapeutic în sănatatea oamenilor și prin amestecul său cu mierea de albine. Mai mult de atât, mierea de albine îi definește și îi accentuează caliățile prin extragerea iodului și alimentarea glandei tiroide. Ulterior mierea de albine ajunge în sânge unde omoară germenii pătrunși în corp prin intermediul mucoasei nasului, gâtului sau tubului digestiv.

Miere cu migdale

Prețioasele migdale sunt o sursă bogată de nutrienți esențiali pentru sănătatea noastră: vitaminele A, E, F,  complexul vitaminic B, fibre, minerale (magneziu, fier, calciu, zinc, potasiu) și proteine valoroase pentru corpul uman, controlând glicemia și colesterolul.

Miere cu stafide

Parfumul orientului pătrunde în mierea de albine prin tradiționalele stafide. Bogate în vitamine, stafidele măresc libidoul, ajută la întărirea sistemului osos, au efect anticancerigen, reduc aciditatea, îmbunătățesc digestia și vederea.

Miere cu sâmburi de dovleac

Sâmburii de dovleac în amestec cu mierea de albine conferă organismului sănătate prin nutrienții din conținut, eliminarea metalelor grele și a viermilor intestinali, reglarea colesterolului și stimularea activității rinichilor, adjuvant în cancer, leucemie și scleroză.

Polen

Polen

Resurse alimentare care conțin 22 de nutrienți, mierea și polenul sunt considerate “alimente complete”.

Polenul crud și polenul uscat provine de pe anterele florilor, unde este recoltat de albine și apoi  depozitat pentru scurt timp în grămezi la nivelul picioarelor posterioare. 

Polenul crud conține toți micronutrienții necesari pentru sănătatea noastră.

Este unul dintre cele mai vechi suplimente alimentare folosite de om, fiind utilizat încă din antichitate de către egipteni și chinezi, ca medicament natural și factor de întinerire a organismului.

Cocktail apicol energizant – Forța mierii

Forța Mierii

Mixtura miraculoasă dintre miere, polen și propolis a creat Energizantul  Taina Vie. Proporțiile sunt micul nostru secret, dar calitățile sunt evidente: vitalizant și tonifiant, înlătură oboseala, crește imunitatea, sporește considerabil starea de bine. Sfatul nostru este să-l consumați în special în prima parte a zilei sau înaintea activităților care presupun un consum mare de energie din partea organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *