Totul despre miere

Valoarea alimentară a mierii

Mierea de albine este un produs cu o deosebită valoare alimentară. Conține glucide într-o proporție destul de mare (81%), indispensabile organismului. Ele sunt o excelentă sursă de energie și care, consumate ca atare, au avantajul că sunt ușor absorbite și digerate.

Datorită cantității mari de glucide, valoarea energetică este foarte mare: 100 g miere furnizează pana la 315 kcal. Mierea are o foarte mare valoare nutritivă, datorită conținutului ei bogat în glucide, o gamă variată de vitamine (B6, B12, C, A, D, E, K) și săruri minerale Ca, Fe, Pt.

Pentru un stil de viață sănătos se recomandă consumarea a 50-70 g miere zilnic pentru adulți și circa 1 sau 2 lingurițe, adăugate în terci cu fructe, pentru copii.

Mierea este recomandată să fie consumată cu ceai sau cu lapte călduț (temperatura lichidului nu trebuie sa depășească + 38 ºC), deoarece la temperatură înaltă mierea își pierde proprietățile curative și terapeutice. Încălzirea distruge cea mai mare parte dintre enzimele mierii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *