Mierea este un excelent antibiotic natural, un produs cosmetic întrebuințat din cele mai vechi timpuri și un aliment tradițional delicios, o sursă veritabilă de energie sănătoasă. Pentru a-și păstra toate calitățile nutriționale, mierea nu trebuie consumată la temperaturi de peste 38 C. Mierea cristalizează tocmai datorită faptului că este naturală.
Tradițional recoltată, mierea de salcâm poate fi utilizată și în scopuri terapeutice:
- crește imunitatea,
- contribuie la vindecarea tulburărilor de memorie, a asteniilor și a nevrozelor,
- este expectorantă, sedativă și cicatrizantă,
- tratează suferințele gastrice,
- stimulează activitatea cardiacă.
Cu adevărat specială și aromată, mierea de tei vă îmbogățește viața prin complexul ridicat de vitamine, contribuind la creșterea imunității organismului. Poate fi întrebuințată pentru tratarea:
- insomniilor,
- nevrozelor,
- crampelor
- problemelor renale.
Proprietățle antiseptice și antiinflamatorii recomandă mierea de tei și pentru bronșite.
Mierea polifloră împrumută din proprietățile terapeutice ale plantelor medicinale din zona noastră.
Recunoscută pentru stimularea poftei de mâncare și îmbunătățirea digestiei, mierea polifloră este un foarte bun remediu naturist pentru oboseala intelectuală și cea fizică, eliminând toxinele și revitalizând organismul.
Prin orice strop de nectar cules din flori de albinuțele noastre harnice, mierea polifloră va aduce vitalitate și longevitate organismului.
Definită și de o cristalizare foarte accentuată care se instalează la câteva zile după recoltare, mierea de rapiță este un excelent emolient, cu efecte pozitive în tratarea rinichilor, a ulcerelor, a osteoporozei, a diverselor tipuri de răceală, dar și în terapia cancerului.
Mierea de rapiță ajută și la reducerea colesterolului din sânge, protejează ficatul și splina, îmbunătățindu-le funcțiile.
Prin conținutul său ridicat de coenzima Q3, mierea de rapiță previne procesele degenerative ce apar pe măsura înaintării în vârstă, fiind folosită și ca mască facială pentru a reda strălucirea și regenerarea tenului .
Afrodisiac, tonifiant de excepție și cu proprietăți ridicate în stimularea potențialului intelectual și fizic, mierea de floarea soarelui este indicată și în tratarea anemiilor, afecțiuni ale stomacului și ale aparatului respirator, afecțiuni ale vaselor sanguine.
De remarcat faptul că lecitina este prezentă în stare pură doar în mierea de floarea-soarelui. De aceea este recomandat consumul acestui tip de miere cu precădere de către elevi și studenti.
Pe lângă toate calitățile specifice mierii, mierea de mană se distinge prin conținutul sporit de minerale, calciu, fier, potasiu, fosfor și magneziu (ceea ce-i conferă un gust ușor caramelizat și o vâscozitate crescută), precum și vitamine (grupul B și vitamina C).
De aceea se recomandă în tratarea afecțiunilor respiratorii, a afecțiunilor articulare specifice adulților, a osteoporozei, în tratamentul spasmofiliei și a rahitismului la adolescenți și copii. Mierea de mană este întrebuințată și la eliminarea toxinelor din organism prin caliățtile sale de laxativ, pentru tratarea bolilor infecțioase și gastrointestinale.
Mierea de mană se individualizează prin lipsa polenului din conținutul său, drept pentru care este recomandată persoanelor alergice la polen.
Caracteristica mierii de castan este predominanța fructozei în raport cu glucoza, ceea ce-i conferă o fluiditate sporită. Ca indicații terapeutice, mierea de castan este recomandată în tratamentul afecțiunilor de stomac, a celor intestinale și renale, având și proprietăți cicatrizante.
Este un puternic energizant, ceea ce o recomandă în înlăturarea stărilor de oboseală.
Câteva din calitățile mierii de zmeură:
- calmarea tusei,
- antiseptic și antiinflamator,
- tratarea osteoporozei și a anumitor tipuri de alergii,
- tratarea insomniilor.
Mierea de zmeură este întrebuințată și în tratamentele cosmetice pentru ten și păr, rezultatele fiind remarcabile: redobândirea prospețimii, reîntinerire și strălucire.
Planta de izmă aduce în mierea de mentă prezența abundentă a uleiurilor volatile, determinând astfel caracterul tonifiant al acesteia. Pe lângă aceste proprietăți mierea de mentă este recomandată și pentru stimularea digestiei, în calmarea diverselor afecțiuni.
Cu proprietăți energizante, de întărire a sistemului imunitar, mierea de păpădie contribuie la purificarea organismului.
Îndelung mestecată, mierea cu căpăceală are un rol esențial în igiena cavității orale, vindecând bolile respiratorii, de ficat și de inimă, contribuind la creșterea imunității organismului.
Secțiunile fagurelui conțin pe lângă miere, propolis și ceară, sporind calitățile acestuia. Prin masticația corectă a fagurelui de miere se igienizează cavitatea bucală și se însănătoșesc gingiile. De asemenea fagurele de miere contribuie la îmbunătățirea vederii și la tratarea afecțiunilor respiratorii.
O bunătate de miere, mierea cu goji reface și tonifică organismul, protejează pielea împotriva radiațiilor excesive, combate celulita, controlează nivelul colesterolului, previne și tratează osteoporoza, apariția ridurilor, precum și albirea părului.
Antiseptic, antibacterian, antiinflamator, mierea cu cătină este recomandată și în tratarea afecțiunilor bucale, a ficatului, splinei, rinichilor, a diverselor tipuri de răceli, în diete, în vindecarea asteniei, alcolemiei și a stresului.
Proprietățile cătinei se îmbină și se completează într-un mod armonios cu cele ale mierii de albine, rezultând astfel un adevărat panaceu universal. Consumată constant, mierea cu cătină devine miracolul auriu cu efecte benefice multiple asupra organismului uman.
Mierea cu migdale combate oboseala și stresul, anemiile și insomniile, contribuie la sănătatea pielii și a părului, reglează tensiunea arterială, previne cancerul și imunizează organismul.
Consumată constant, mierea cu nucă înlătură anemia, micșorează nivelul colesterolului, ajută la buna funcționare a sistemului nervos și a musculaturii, la îmbunătățirea memoriei și creșterea nivelului de concentrare, contribuie la tratarea cancerului mamar și previne apariția atacului de cord.
Mierea cu stafide are efecte tonice, întărește sistemul imunitar, igienizează cavitatea bucală, previne depresiile, tratează stările de anxietate, stimulează funcționarea sistemului cardiovascular și a celui nervos.
Efectele miraculoase ale Polenului Taina Vie conduc la îmbunătățirea stării de bine, la creșterea performanțelor intelecuale și sportive, la creșterea libidoului și îmbunătățirea potenței, contribuie la detoxifierea organismului. Polenul conține în fapt o contitate dublă de proteine comparativ cu carnea de vită. Reducerea colesterolului, vindecarea astmului, prevenirea cancerului de sân, de prostată și a osteoporozei, ameliorarea afecțiunilor oculare sunt proprietăți care recomandă polenul pentru o viață sănătoasă.
Toate acestea sunt benefice pentru organism doar cu respectarea condiției esențiale: mierea să fie consumată în mod constant.
Salut, prietene! As dori sa spun ca aceasta postare este minunata, frumos scrisa si vine cu aproximativ toate informatiile importante. As dori sa caut postari suplimentare ca acesta.
Multumim pentru feed-back, prietene! Te mai asteptam pe la noi pentru ca tocmai ne gandeam sa-ti pregatim noutati.
Echipa cu taine vii din natura