Acest ulei de floarea soarelui presat la rece cu busuioc este o combinație interesantă de uleiuri vegetale și ierburi aromatice, ce poate adăuga o notă plăcută de prospețime și savoare oricărei mese.
Busuiocul crește în abundență în țările mediteraneene, dar în realitate este originar din India, Asia de Sud-Est și Africa de Nord. Acesta are mai multe virtuți decât gustul aromat al frunzelor de vară. Printre altele, busuiocul este cunoscut și pentru capacitatea sa de a menține tineretul.
Cercetătorii indieni au constatat că substanțele chimice conținute de acest ingredient culinar favorit în multe bucătării pot neutraliza moleculele periculoase numite radicali liberi. Printre beneficiile busuiocului se numără:
- Ameliorarea problemelor de vedere
- Tratarea acneei (prin îndepărtarea bacteriilor care o cauzează)
- Întărirea mușchiului deteriorat al inimii
Uleiul de busuioc poate fi folosit în diverse moduri, inclusiv:
- Salate
- Diferite mâncăruri, pentru a le da aroma busuiocului la degustare
- Paste, carne marinată, cremă de năut, fasole sau cartofi la cuptor
- Rețete care includ brânzeturi, umpluturi, fasole, miel, nuci, pâine, roșii și sosuri de roșii, vinete sau prumb.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.