Rețeta mierii cremă cu fructe este simplă dar complexă (știm, sună ciudat). Adică avem miere polifloră cremizată amestecată cu fructe liofilizate.
Despre mierea polifloră:
O miere polifloră este esența tuturor plantelor și pomilor cu flori din zona de în care este amplasat stupul, pe o rază de 2-3 km. Într-un borcan cu 200g miere ai nectarul a peste 400.000 de flori și energia a 25.000 de kilometri zburați de albine. Câtă bogăție!
Ce conține mierea: cea mai completă formulă de aminoacizi, vitamine, minerale, carbohidrati si antioxidanti.
La ce este bună mierea, adică ce beneficii are: proprietati antioxidante, antibacteriene si antimicrobiene care pot reduce inflamatia si infectiile cauzate de virusuri si bacterii.
Și mierea-cremă? Ce este?
Mierea cremizată sau mierea cremă este o miere amestecată cu blândețe timp de mai multe ore la temperatura corpului uman (adica 38-39 grade, nu mai mult). Astfel, cristalele care se îmbrățișează strâns între ele, de abia poți băga lingura în borcan, se relaxează fix cât este nevoie pentru a deveni cremoasă.
Dar fructele liofilizate? Ce sunt și cum se obțin?
Fructele liofilizate sunt fructele din care se scoate apa printr-un proces de înghețare. Gustul și proprietățile nutritive ale fructelor rămân intacte. Este un procedeu care se folosește în industria farmaceutică pentru a obține pilulele naturiste din concentrate naturale.
Cum de-am combinat mierea cu portocalele și turmericul?
- pentru gust și aspect: mierea este dulce, portocala este aromată și acrișoară iar turmericul le potolește blând pe cele două și le dă culoare.
- pentru beneficii: portocalele conţin substanţe antioxidante cu efecte antiîmbătrânire iar turmenicul, care este condiment și medicament, are puternice efecte antiinflamatorii și antioxidante.
Pentru că dar din dar se face rai, poți face un cadou delicios oamenilor dragi oferindu-le o cutie (din lemn sau carton) cu o colecție de 3 borcane cu miere-cremă care au arome diferite. Vezi ce ți-am pregătit pe pagina cu Cadouri.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.