Rețeta mierii cremă cu fructe este simplă dar complexă (știm, sună ciudat). Adică avem miere polifloră cremizată amestecată cu fructe liofilizate.
Despre mierea polifloră:
O miere polifloră este esența tuturor plantelor și pomilor cu flori din zona de în care este amplasat stupul, pe o rază de 2-3 km. Într-un borcan cu 200g miere ai nectarul a peste 400.000 de flori și energia a 25.000 de kilometri zburați de albine. Câtă bogăție!
Ce conține mierea: cea mai completă formulă de aminoacizi, vitamine, minerale, carbohidrati si antioxidanti.
La ce este bună mierea, adică ce beneficii are: proprietati antioxidante, antibacteriene si antimicrobiene care pot reduce inflamatia si infectiile cauzate de virusuri si bacterii.
Și mierea-cremă? Ce este?
Mierea cremizată sau mierea cremă este o miere amestecată cu blândețe timp de mai multe ore la temperatura corpului uman (adica 38-39 grade, nu mai mult). Astfel, cristalele care se îmbrățișează strâns între ele, de abia poți băga lingura în borcan, se relaxează fix cât este nevoie pentru a deveni cremoasă.
Dar fructele liofilizate? Ce sunt și cum se obțin?
Fructele liofilizate sunt fructele din care se scoate apa printr-un proces de înghețare. Gustul și proprietățile nutritive ale fructelor rămân intacte. Este un procedeu care se folosește în industria farmaceutică pentru a obține pilulele naturiste din concentrate naturale.
Pentru că dar din dar se face rai, poți face un cadou delicios oamenilor dragi oferindu-le o cutie (din lemn sau carton) cu o colecție de 3 borcane cu miere-cremă care au arome diferite. Vezi ce ți-am pregătit pe pagina cu Cadouri.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.