Rețeta mierii cremă cu fructe este simplă dar complexă (știm, sună ciudat). Adică avem miere polifloră cremizată amestecată cu roșcole.
Despre mierea polifloră:
O miere polifloră este esența tuturor plantelor și pomilor cu flori din zona de în care este amplasat stupul, pe o rază de 2-3 km. Într-un borcan cu 200g miere ai nectarul a peste 400.000 de flori și energia a 25.000 de kilometri zburați de albine. Câtă bogăție!
Ce conține mierea: cea mai completă formulă de aminoacizi, vitamine, minerale, carbohidrati si antioxidanti.
La ce este bună mierea, adică ce beneficii are: proprietati antioxidante, antibacteriene si antimicrobiene care pot reduce inflamatia si infectiile cauzate de virusuri si bacterii.
Și mierea-cremă? Ce este?
Mierea cremizată sau mierea cremă este o miere amestecată cu blândețe timp de mai multe ore la temperatura corpului uman (adica 38-39 grade, nu mai mult). Astfel, cristalele care se îmbrățișează strâns între ele, de abia poți băga lingura în borcan, se relaxează fix cât este nevoie pentru a deveni cremoasă.
De ce am ales roșcovele?
Fructul roșcovului (zis și carob) este bogat în vitamine, minerale, fibre alimentare si calciu, fiind un antioxidant de exceptie. Are un indice glicemic foarte mic. Nu contine cofeina, gluten, lactoza sau colesterol.
Acum avem și o explicație pentru faptul că un copil sănătoș și roșu în obraji este alintat ca fiind roșcovan.
Pentru că dar din dar se face rai, poți face un cadou delicios oamenilor dragi oferindu-le o cutie (din lemn sau carton) cu o colecție de 3 borcane cu miere-cremă care au arome diferite. Vezi ce ți-am pregătit pe pagina cu Cadouri.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.